Black tea – dinsdag 1 oktober – 16:00 en 20:15

Op haar trouwdag laat Aya, een jonge vrouw uit de Ivoorkust, haar aanstaande voor het altaar achter. Ze vlucht naar Guangzhou in China, waar ze werk vindt in de theewinkel van Cai. Hij leert haar alle geheimen van het vak: van de verschillende soorten thee tot de oude tradities van het theezetten.
Als Aya en Cai verliefd worden, blijft het verleden ze achtervolgen.
Ook wordt de Afrikaanse gemeenschap niet volledig geaccepteerd in China. In deze Zuid-Chinese miljoenenstad staat een wijk lokaal bekend als ‘Chocolate City’. Hier woont namelijk een grote Afrikaanse gemeenschap.
Aya en Cai vinden een gedeeld verlangen bij elkaar, maar is dat bestand tegen de vooroordelen van hun omgeving?
De nieuwe film van Abderrahmane Sissako (‘Timbuktu’) is cinematografisch een groot feest voor het oog. Het visuele medium komt in ‘Black Tea’ volledig tot zijn recht. Vrijwel elk beeld is indrukwekkend.
De film is strak gestileerd en de personages spatten van het scherm. Nina Melo schittert als de klassieke, stoere Aya en ziet er beeldschoon uit. De sterke schaduwen zijn spannend. De kleuren zijn prachtig.
De film heeft een rustig tempo en dat zorgt in combinatie met de zeer verzorgde beelden voor een betoverende sfeer met een verstilde rust en een stevig onderliggend spanningsveld.
‘Black Tea’ is een oogverblindende film over verboden romantiek en de kunst van het theezetten.

Frankrijk, Luxemburg, Taiwan, Mauritanië 2024
Regie: Abderrahmane Sissako
Cast:
Nina Melo, Han Chang, Ke-Xi Wu, Michael Chang
Genre
: drama
Duur: 1 uur 50 min.
Gesproken talen: Mandarijns, Engels, Portugees, Frans

Trailer